Miért használjon vállalatirányítási rendszert?

Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amely miatt érdemes ERP rendszer bevezetésébe fognia.

Integrált vállalatirányítási rendszer (ERP) használata megkönnyíti az adminisztrációt, átláthatóbbá teszi a céget.

1. Megszűnnek a párhuzamosságok
Önnél is előfordult már, hogy ugyanazt a számlát a titkárnő és a könyvelő is rögzítette? Takarítson meg időt és pénzt is: a szkenneléssel, elektronikus dokumentumkezeléssel kevesebb papír, tintapatron fogy, és az iratok digitálisan is visszakereshetőek lesznek.

2. Bárki részére, bármikor kinyerhetők a számukra fontos információk
A cégeknek rengeteg adatot kell nyilvántartaniuk, amelyekre az állam, az adóhatóság vagy részlegesen az üzleti partnerek is „kíváncsiak”. A vállalkozóknak mindig naprakésznek kell lenniük a saját termelésükről, a tervezett és elért eredményességükről, a társaság pénzigényéről. Hiányos, hibás nyilvántartások súlyos bírságokat vagy téves döntéseket, versenyhátrányt, akár megszűnést is eredményezhetnek. Ez megelőzhető egy jól átlátható vállalatirányítási rendszer használatával.

3. A cégvezető átlátja a belső folyamatokat
A helyes döntésekhez az első lépés, hogy a cégvezetőnek legyen elegendő információja a belső folyamatokról. Ezt szolgálja a számítógépes nyilvántartás: ha integrált vállalatirányítási rendszerben (ERP – Enterprise Resource Planning) dolgoznak, akkor közös adatbázisban rögzítik a különféle információkat, és ebből a korszerű adatkinyerési technikákkal bárki akár néhány kattintással „lehúzhatja a megfelelő riportot”. Ehhez a vezetői információs rendszer használata a megfelelő eszköz. A leglényegesebb információk ma már mobil eszközökön is megjeleníthetők, ehhez nem is kell bemenni a munkahelyre!

4. Összeköthető a speciális szoftverekkel
Megtarthatja jól bevált szakszoftverét, amely adatokat importálhat az ERP_ből, de adhat is át információkat annak.  Az ERP segítségével olyan adattárház hozható létre, amely egyaránt támaszkodik a szakrendszerekben és az ERP-ben keletkezett adatokra és mindezekre építhetők a vezetői információk.

5. Nem csak multiknak van rá szüksége
Kisebb cégek  számára is megfizethető és elengedhetetlen a vállalatirányítási rendszer. A teljes folyamat lekövethető a rendeléstől a mérleg elkészítéséig. Kiiktatható a papírmunka, elkerülhető a hosszas számolgatás, megspórolható a feles energia  és idő . Megkönnyíti az adózást is az automatikus ABEV-kapcsolat segítségével.  Ehhez persze folyamatos jogszabályfrissítés is járul!

És végül egy jó  tanács:
Az ERP sikere az alapos bevezetésben rejlik. Ezt ne mulassza el, mert az ezen megspórolt pénz és energia sokszorosát fizetheti rá a  használat során!