Informatika bemutatkozás

Változó jogszabályok, naprakész szoftverek!

 A Saldo Informatikai ágazata az ügyvitelgépesítés nagy múltú úttörője. Az első hazai számviteli szoftverek megalkotójaként a mai napig is a szakterület élvonalát képviselő korszerű rendszereket fejlesztünk. Az új évezredben megalkottuk a Saldo Creator integrált Számviteli Információs Rendszert.

 A rendszer alapvető célja, hogy a vállalkozásoknál és az államháztartás szervezeteinél az egyre bonyolultabb adminisztratív munkát egyszerűbbé, gyorsabbá tegye, s egyben kiszolgálja mind a számviteli törvény szerinti beszámolási kötelezettségek, mind a vezetés információs igényét.

Mi ennek az előnye?

A papírmunkák minimalizálhatók, a párhuzamosságok kiküszöbölhetők, mivel a folyamatok egymásra épülnek (integráltak). A hibajavítás egyszerűen elvégezhető. A hosszas, fáradságos és nagy hibalehetőséget magában foglaló kézi adatgyűjtések helyett bármikor naprakész adatokhoz juthat bármely döntéshozó.
Fejlesztő, szervező szakembereink pénzügyi, számviteli képzettsége, több esztendős szervezési tapasztalata termékeink szakmai színvonalának garanciája.

Milyen szolgáltatásokat nyújtunk szoftvereinkhez?

A bevezetést a helyzet alapos feltérképezése előzi meg, a szoftvert az egyedi igények szerint állítjuk be. A felhasználókat alaposan kiképezzük a használatra, de ez után sem hagyjuk cserben: folyamatos informatikai és szakmai távfelügyeletet adunk. Újabban mód van arra is, hogy ügyfeleink a mi szerver gépeinkre csatlakozva használják a Creator programot, ami költségkímélő. Természetesen a változó jogszabályokból eredő módosításokat folyamatosan átvezetjük a programon.

Ki készítette a Creator Integrált Számviteli Információs Rendszert?

A Saldo Informatikai Igazgatóság szervezési, informatikai, számviteli tapasztalatait hasznosítva komplex vállalatirányítási rendszert készített, melyet különféle adatbázisokkal lehet használni (SQL, Oracle, kisebb szervezeteknek pedig még foxproban is). Mint a nevéből is kiderül, elsősorban számvitel centrikus szoftver, mely azonban messzemenően igyekszik kielégíteni a gazdálkodáshoz szükséges naprakész vezetői információs igényeket is. Magyar termék, saját fejlesztés, magyar és Magyarországon tevékenykedő cégeknek készült, a magyar jogszabályok útvesztőinek ismeretében, melyből néha ki kellett tekinteni a nemzetközi szabályozások felé is.

Kiknek készült az integrált rendszer?

A Business Creator Integrált Számviteli Rendszer Vállalkozásoknak, KKV-knak is. A Budget Creator Integrált Számviteli Rendszer Államháztartási szervezeteknek (Önkormányzatoknak és szervezeteinek valamint Központi költségvetési szerveknek).

Melyik integrált rendszer készült előbb? Az államháztartásoknak vagy a vállalkozásoknak?

Erre jó a sok éves számviteli tapasztalat: már a rendszer tervezésekor költségvetési és vállalkozási szakterületen jártas projekttervező, szervező szakemberekből alakult a rendszerszervezői team. A tapasztalatokból ki tudták emelni a közöseket és az eltéréseket, ezért sikerült szakmailag megalapozott, mindenki számára paraméterezhető vállalatirányítási rendszert készíteni, mely nem csak a mérleg, eredmény és beszámoló, hanem a vezetői információs igényeket is kielégíti.

Polcról levehető szoftver a Creator Integrált Számviteli Információs Rendszer?

Az Integrált Rendszer egy-két moduljának un. egyszerűsített paraméterezett változatát akár azonnal megvásárolhatják és beüzemelhetik Ügyfeleink, azonban a rendszert igazán testre szabva lehet igazán kihasználni. Érdemes előszervezést is igényelni ? amennyiben belső rendszerszervezők nem állnak rendelkezésre? a Saldo Informatikai Igazgatóságtól. A program tudását fokozatosan lehet elsajátítani, mindig találni lehet olyan dolgokat benne, amellyel több információt is ki lehet hozni.

A magyar jog is állandóan változik, vállalják a program jogkövetését, esetleg egyedi igények szerinti kiegészítését is?

Az integrált rendszer jogkövetését természetesen vállaljuk, de ezen kívül is folyamatosan fejlesztjük a szoftvert.. Régebbi Ügyfeleinknek igyekszünk az új verziókkal a régi módszer szerinti használatot biztosítani, de általában mindenki igényli az újdonságokat, hiszen ezzel a saját munkájukat is meg tudják könnyíteni. Ezeket a kisebb kiegészítéseket a jogkövetéssel együtt verziócserék alkalmával valamennyi Ügyfelünk megkapja és beállíthatja igény esetén a használatát. Új modulokat, modulrészeket is bármikor hozzá lehet vásárolni az addig használt rendszerhez. Ezen kívül egyedi igények szerinti szervezést és fejlesztés is vállalunk.

Milyen modulokat tartalmaz az integrált rendszer?

Alapmoduljai: a főkönyv-pénzügy, házipénztár, készlet, számlázás, tárgyi eszköz, költségfelosztás, bér, dokumentum kezelő, menza, élelmezési, vezetői információs rendszer. A költségvetési tervezés és kötelezettségvállalás a költségvetési szervek, a szerződés/rendelés nyilvántartás pedig a vállalkozások speciális modulja.